Denne vanningen er nok lovlig, men pass på at du vanner med slange til riktig tidspunkt.

Søgne kommune melder om at hagevanning i Søgne tillates kun mellom kl. 19.00 og 23.00. Vi ber alle respektere disse tidene, om ikke kan det bli innført total forbud mot hagevanning.
Kommunen skriver på sin hjemmeside:

  • for eiendommer med veinummer/bruksnummer som er partall kan det vannes på datoer som er partall.
  • for eiendommer med veinummer/bruksnummer som er oddetall kan det vannes på datoer som er oddetall.

Det er spesielt viktig å følge reglene i perioder med fint vær for å sikre nok vann og trykk til alle. Ved langvarig tørke og/eller stort vannforbruk kan det bli innført total forbud mot hagevanning.

Tips til vanning

Husk at det er på kvelden at det er effektivt å vanne. Midt på dagen, i solskinn har vanning liten eller ingen effekt.

Det aller viktigste er å gjennomvanne og ikke klattevanne. Vann gjerne 30-40 millimeter av gangen. Du kan lett måle mengden i en blikkboks, da får man det vi kaller ei rotbløyte. Når vi får mer sommertemperatur og plantene får mer bladverk, er det en god tommelfingerregel å vanne skikkelige ei gang i uka.

Dersom du vil ha en fin plen, anbefales en rotbløyte. Da får du et godt rotsystem, mens både for mye vann og litt vanning av og til gir dårlig rotsystem.

Planter i krukker og blomsterkasser krever atskillig mer vanning enn plener og blomsterbed. Disse står ofte på varme plasser og vannet fordamper fort. Sørg for jevnlig vanning, men krukkene må ha god drenering, så ikke vannet blir stående i rotsystemet. Det er det få planter som tåler. Ellers er det veldig greit med selvvanningskrukker.

Kommentarer HER