En artikkel i Dagbladet 9. april opplyser om at det brune kjøttet i krabber inneholder for mye Kadmium. Les hele artikkelen her
Dette er noe krabbeelskere kan få ødelagt en sommer og høst av å lese.
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag for Mattilsynet har også konkludert med at vi bør være forsiktig med å spise for mye av det brune kjøttet i krabba.

Litt trygt likevel

VKMs beregninger viser at voksne kan spise opptil 13 til 14 hele krabber med brunmat i året, mens ungdom kan spise tre til fire hele krabber.
Bildet over viser 15 krabber, men for dem som har krabbe som livretten sin, er nok dette i det minste laget for et helt år.
På nettstedet lommelegen.no konkluderes det med at dersom voksne bare spiser hvitt krabbekjøtt (inklusive kjøtt i krabbeklo), kan de spise cirka 470 krabber i året. Ungdom kan spise cirka 130.
Da begynner det å hjelpe.
Jeg er nok villig til å være prøvekanin og spise så mye krabber jeg orker denne sesongen som snart starter opp for fullt.
Kommer tilbake etter sesongen med en oppsummering på hvor mange krabber jeg har fortært.
For eksperimentets skyld så skal jeg gå til legen og måle mitt innhold av Kadmium i kroppen når sesongen er over.